Dag 2 Opijnen - Xanten
U krijgt dit bericht een dag later, omdat ik in de jeugdherberg in Xanten geen mogelijkheid had om te internetten.
Het is misschien wel handig om me geen fotoruimte meer cadeau te doen. Want als ik al die 700 foto's wil maken, kom ik op de fiets geen meter verder.
Dinsdag 20 mei
Vanmorgen om 07.15 uur op de fiets getapt. Door het prachtige landschap van de Betuwe naar Ophemert en vandaar over de dijk naar Tiel. Bij Ochten de LIMES fietsroute weer opgepakt. Over de Waalbanddijk naar Nijmegen gereden. Onderweg genoten van de omgeving, maar vooral ook van de aanblik van het drukke vervoer over water.
Met het verstrijken van de tijd nam ook de wind weer toe, maar gelukkig kwam hij weer uit de verkeerde hoek, tegen dus, zodat de sponsoren wel waar voor hun geld krijgen. Maar ... het was droog en het bleef droog. Tot nu toe nog geen spatje regen gehad. Na Nijmegen ben ik vervolgens weer van de Limes-route afgeweken en een meer beschutte weg door de bossen gezocht. Maar dat hield wel in dat ik wat meer moest klimmen. Hoewel m'n knietjes het zwaar te verduren kregen, troostte ik me met de gedachte dat het weinig voorstelde bij de klim- en klauterpartijen die me nog te wachten staan. 's Middags heb ik een hotel gezocht, passend bij m'n leeftijd en budget, een jeugdhotel in Xanten.
Xanten was in de Romeinse tijd een belangrijke stad, COLONIA ULPIA TRAIANA genaamd. Hier bevindt zich een themapark zoals het Archeon in Alphen aan de Rijn, maar dan groter.
En zo zit het eerste traject van de LIMES fietsroute (deel 1) erop. Deel 1 loopt van Katwijk naar Regensburg en is ongeveer 1100 km. lang. Traject 1 van Katwijk naar Xanten is 210 km. Dus we schieten lekker op.
Woensdag begint traject 2 van Xanten naar Koblenz, een afstand van 230 km.
bas er zitten toch wel versnellingen op deze kar en je weet houd er de moed maar in wij zien uit weer naar het volgende verhaal dus fietsen maar wij kijken wel vr. gr. dirk en olga
het weer is hier aan het verbeteren wij hopen dat het op de rit ook zo is het is in de balkan lekker warm en voordeel toch rrmrm rmem
Hoi Bas,
Suc6 met je tocht ik start 26 julie en volg de limes tot constanza, ik zal regelmatig op je site kijken voor info
www.wingeltje.nl