sponsorfietstocht-met-Bas-naar-Roemenie.reismee.nl

Dag 6 Eddersheim - Aschaffenburg

Zaterdag 23 mei

Ik dank jullie allemaal hartelijk voor het geweldige meeleven en al die waardevolle adviezen en reistips. Neem nu Henk Imthorn met het advies over reizen op de zon. Ons geachte raadslid en ouderling Henk oreerde en profeteerde, s morgens de zon links en 's middags rechts. Echter, gisteren en vandaag heb ik de zon ‘s morgens van voren gehad en in de avond van achteren. Maar ja ... in de Bijbel had je ook al van die valse profeten. Dirk Koopman is helemaal lekker bezig ... meer rusten is zijn advies. En dan vraagt tie bij het afscheid nog heel nadrukkelijk: ‘kom je gauw terug?'

Maar goed, ik was blij dat ik gisteren wat meer kilometers heb gemaakt (120 even voor m'n dochter Irma). Want vandaag had ik de wind vies tegen. En het waren totaal toch weer 80 kilometers. Eerst ging het langs de prachtige oevers van het Main-Donau kanaal. M'n reisgids adviseerde een paar kilometer voorbij Eddersheim de Main over te steken, bij een sluizencomplex. Maar ... stond er al wat angstig bij ... voor zwaar bepakte fietsen is de trap te steil. En dat was ook zo. Daarom het advies maar opgevolgd om een paar kilometer verder een pontje te nemen. Maar helaas, de pont vaart alleen op zondag. En om zo snel het advies van Koopman op te volgen, om meer te rusten, was me toch een beetje al te gortig. En dus verder m'n weg met behulp van m'n tom-tom gezocht. En die voerde me om Frankfurt am Main heen door een prachtig bosgebied. Het was weer genieten van de omgeving, maar het was ook z'n dag van ‘blik op oneindig en verstand op nul'. Mag natuurlijk ook wel een keer op de zesde dag. Gelukkig heb ik morgen een ‘rustdag' ingepland.

Het verkeer in Duitsland is af en toe wel wennen. Over het algemeen liggen er fietspaden langs de wegen. Die lijken door de vele boomwortels vaak meer op een wasbord, dan op een mooie vlakke weg, maar dat is alvast een mooie oefening voor Roemenie. Het vreemde is dat zo'n fietspad soms zomaar ophoudt. En dan zit je elke keer weer met de vraag, wat nu? Mag ik hier op de verkeersweg, of niet? Via internet ben ik er achter gekomen dat je in zo'n geval ook op B wegen mag rijden. 't Probleem is alleen dat de auto's zo hard rijden. Vandaag had ik ook zo'n rechte B weg (de B 26 naar Aschaffenburg) Zo'n 15 km door de bossen omhoog en omlaag golvend. Terwijl de twijfel toeslaat of je hier wel mag rijden, komen er gelukkig twee fietsers van d andere kant en wordt ik zelfs ingehaald door een politiewagen.

Wat mij als Hollander opviel was dat heel wat mensen de stoep voor hun huis en zelfs de goot van de straat aanvegen. En ik ben wel een paar honden met hun baas tegengekomen, maar geen enkele honde...... Dat lijkt me voor veel mensen een hoop ergernis minder.

En wat denkt u? In Aschaffenburg aangekomen wordt ik via een steile klim naar m'n bestemming geleid. Lekker goedkoop, een jeugdherberg. Maar het was er verdacht stil, het gras was behoorlijk lang en dus ... wegens een aanstaande verbouwing gesloten. Maar ze waren zo aardig geweest op een bord bij de ingang wat adressen van hotels te vermelden. En dan is zo'n tom-tom handig, want ga maar eens zoeken naar de Löherstraat in Aschaffenburg. Aangekomen bij het hotel, had ik het weer helemaal gehad en dus wilde ik maar een ding: inchecken, onder de douche en rusten. Dus slaap ik dit weekend niet low-budget. Maar goed, we hebben hier toch geen blijvende stad en we nemen straks niets mee. Maandag hoop ik naar Eibelstad, net onder Wurzburg te fietsen en daar Jack van Egmond in z'n boemen-toko te ontmoeten. Als het goed is heeft Jack dan een bril bij zich (zo'n goedkopertje van de Hema), want m'n bril heeft te veel last van de ontberingen gehad en heeft het begeven. Ik ben benieuwd wat ik daar in Eibelstad aantref.

Tot zover vandaag.

Nog even voor de statistici onder ons:

Ik heb nu drie trajecten van de LIMES-ROUTE 1 gereden.

Valkenburg - Xanten = 210 km.

Xanten - Koblenz = 230 km.

Koblenz - Aschaffenburg = 200 km.

miranda

Hoi Dominee

telkens als er weer een bericht staat lees ik dit met veel enthousiasme en veel bewondering.
Door middel van de foto's kun je je een beetje inleven hoe de omgeving eruit ziet waar u allemaal door en langs fietst.
Geniet van uw rustdag, dat zal u nodig hebben. En voor je het weet is het 3 juni !!

anneke v.d. meij

wat ik zo goed vind van u vind , dat u na elke toch wel afmattende dag zo leuk kan schrijven over al
uw belevenissen, het is voor ons heel fijn en ik denk dat het hele dorp meeleeft! nou, sterkte maar weer
dominee.
anneke

Alexandru

Je praat zo mooi, maar wat jammer, ik kan niet alle begrijpen. Maar ik bid verder voor jou, en onze Here weet beter wat nodig hebt. Serkte verder!

St. Kind in Oost-Europa

Elke maandagochtend zullen we het nieuwe sponsor bedrag bekend maken.
Het bedrag wat Bas zijn sponsors al op de rekening van de stichting hebben gestort. reknr is 33.18.78.461

Ria Vierbergen Coby Wassenaar, Coby Volwater

corry van der eijk

hallo bas
alles goed bij jou leuk hoor jou zo te volgen zet hem op .en een fijne zondag
p.s. als je weer eens komt wil je dan eens overdag komen want bij mij gaat de stoep over in straat om op te ruimen en dit alles van de schooljeugd groet van corry

cw

Hallo BB
Prachtig verslag.
Afzien en ook genieten toch?
Vandaag lekker rusten.
Een gezegende zondag.
Groetjes CW

marius

Bril al in m'n bezit,Jack gaat morgenochtend vroeg rijden en als er meer dingen defect zijn of ontbreken
even melden .het kan nl. ook nog met de vrachtauto
mee die gaat maandag pm 14.00 uur rijden.Een goede zon-rustdag toegewenst.

gekke gerrit

alaaf

marijkecambier

ik geniet elke keer van uw verhalen over de reis.

veel sterkte en hartelijke groeten.

Andre en Ellen de Best

We vroegen ons af of u al weet hoeveel cent per kilometer de reis gaat opleveren... En of u bij de berekening de ouderwetse of de nieuwe rekenmethode gebruikt... Misschien een aardig verzetje voor onderweg... Succes!!

fam Groenveld

Hallo dominee

hier een berichtje vd groenveldjes
wat leuk om u verhalen te lezen, u zou het goed doen als schrijver!!!!
Dat u op uw rustdag nog zoveel energie heeft om van alles te gaan doen, zoals culturele uitstapjes succes en de groeten van uit de lannervalk

dirk

en goed bericht via diac uweet wat ik bedoel morgen 2.e u ziet maar bidden helpt het was en mooi verhaal het is net of je bij bent heel veel moed en sterkte vr.gr. olga en dirk.

Piet en Leny

Wij genieten iedere dag van je verslagen
hou vol.
je humor heb je gelukkig ook nog,veel sterkte

Jaap en Lijda Hammenga

Beste Bas,

We volgen je fietstocht met belangstelling. Wat een fantastische onderneming! Wij hebben ervaring met een voettocht naar Santiago de Compostela. Ook dat was afzien, maar evengoed een zegenrijke ervaring. Alle goeds gewenst!