sponsorfietstocht-met-Bas-naar-Roemenie.reismee.nl

Een bemoeding

Terwijl ik vanavond liep te wandelen gingen mijn gedachten als vanzelf terug naar deze dag, die me weer zoveel indrukken gaf. U heeft misschien die foto's gezien van dat piepkleine bidkapelletje, zomaar langs de weg. Ik liep daar nog wat over na te mediteren en daarbij gingen mijn gedachten ook naar de mensen in de gemeente die zo'n moeilijke weg hebben te gaan. Voor hen in het bijzonder dit stukje. Dat oog in dat plafond, daarin kwam voor mij die tekst uit Psalm 32 naar voren. Die zelfde tekst die in het trappenhuis van het Diaconessenziekenhuis hangt en waardoor al zoveel mensen getroost zijn: 'Mijn oog zal op u zijn'. En mocht u soms het gevoel hebben dat God u of jou met je verdriet of pijn, of met je vragen niet ziet, dan hoop ik dat deze tekst die twijfel weg zal nemen. De tekst uit Psalm 14:2 waaruit zo duidelijk blijkt dat Gods aandacht naar ieder mens persoonlijk uitgaat. Er staat letterlijk dit: 'De HEER kijkt vanuit de hemel naar de mensen om te zien of er één verstandig is, één die God zoekt.'

Als God er nu zo op gebrand is om die ene mens te vinden die Hem zoekt, zou Hij dan aan u en jou, terwijl je zo om Hem en om Zijn troost en bemoediging verlegen zit, voorbij zien? En alsof Hij dat wil onderstrepen staat er nóg een tekst in dat bidkapelletje. In het midden boven de Christusfiguur staat de samenvatting van heel de bijbelse boodschap uit 1 Johannes 3:16. 'Hieraan hebben wij de liefde leren kennen, dat Hij zijn leven voor 'ons' heeft ingezet; (...)'

God houdt van ons mensen, dat moet je maar nooit vergeten, hoewel het op het moment misschien nog zo donker in je leven is. Want net als in Johannes 3:16 mag je hier voor dat woordje 'ons' je eigen naam invullen.

Al zo lief heeft God u en jou ...... dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft. Laat dat nu eens op je in werken en zeg het maar, hard of zacht of fluister het desnoods maar voor je uit: dat ia nou genade ... dat is nou 'mijn' God.

Hallelujah

Amen

anja

Mijn oog zal op u zijn......mijn belijdenistekst die al vaak, inderdaad als bemoedinging, in mij op kwam......
Succes met de verdere fietstocht!

dirk en olga

D ominee b.brunt met dit verhaal kom ik verder ook op de goede weg ook al is hij soms net zo moeilijk als u wegen in deze soms barre tocht houd moed en gauw thuis in valkenburg z.h maar u weet vr. gr olga en dirk

Marian

Wat een mooi stukje heeft u geschreven..Psalm 32...Mijn oog zal op u zijn...dat is mijn belijdenistekst en heeft mij toen het heel donker was al zo vaak bemoedigd en getroost...
Succes met de laatste loodjes!

Ellen

kom maar snel terug om uw gemeente voor te gaan.
Ik mis u op de kansel en denk dat u veel stof tot mooie preken opdoet onderweg.

Dick Roele

Bas, wat geweldig dat je deze prachrige tekst uit ps.32 vs 8 noemt,dit geldt zeker ook voor jou en voor je gezin, dat de Here Zijn Oog op jou en jullie gericht heeft en houdt, in het bijzonder de afgelopen weken met de geweldige prestatie die je mocht verrichten voor dat geweldige doel in Roemenie, daarin mocht je de kracht van de Goede God ervaren en ik hoop dat je weer veilig thuis mag komen en weer samen met Adri je mag storten op het werk in jullie gemeente in Valkenburg. Met heel veel respect en een warme groet uit Den Ilp.

Miranda

Ik krijg net telefoon uit roemenie dat ze de dominee vanmiddag hebben binnengehaald op het zomerkamp.

Dominee Van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie !!
Geniet nog even lekker van het zomerkamp.

Marijke en Adriaan

Bas, wat een geweldige prestatie.
Geniet deze dagen met de kinderen van het kamp, en kom weer gezond en misschien een ietse pietsie uitgerust weer terug in Valkenburg.

Marius/Ada

We lezen zo juist dat u bent aangekomen in het kinderkamp .Een dank zegging waard,we hebben stiekem toch altijd een beetje in de war gezeten,maar uw benen en het gebed van ons allen,hebben u uw doel doen bereiken.Rust lekker uit ,voor morgen hoeft u geen reisplan te maken,de kampleiding heeft ongetwijfeld de dag al ingedeeld. Tot ziens in Valkenburg en goede terug reis. m/a

Marian

U heeft het gehaald!!!Gewéldig!!!Wat een prestatie!!
Gefeliciteerd!Nu lekker uitrusten en niet op zoek naar een slaapplaats en een maaltijd...dat is vast al geregeld voor u ;-)Hoop dat u het fijn heeft op het kamp...en tot ziens in Valkenburg.We zijn blij als u weer bij ons bent en we u weer mogen ontmoeten en zien in de kerk...
Fijne dagen bij de kinderen en alvast een goede, veilige terugreis!

Ellen de Best

misschien onbeleefd maar we vinden u een kanjer.
geniet van uw zege(n).

hallo dominee,

Wat een prestatie, gefeliciteerd!!!!
Ik hoorde in het diac(!) dat U aangekomen bent in het kamp, het nieuws is regionaal.
Iemand vroeg , jij komt toch uit Valkenburg,ken jij ds Brunt?
Ja zei ik met veel trots, dat is mijn dominee
een goede tijd nog in het kamp, en een goede terugreis

hartelijke groeten fam Groenveld

Anneke en Marius

Gefeliciteerd met het volbrengen van deze tocht.
Onze complimenten voor zo'sportieve prestatie en we zij benieuwd waar de eerste preek in Valkenburg over gaat. Tot ziens!

Linda

Beste Dominee Brunt,

Geweldig! u heeft de reis volbracht naar Roemenië! Gefeliciteerd! Wij zijn erg trots op u! Wat een prestatie! En wat zullen de mensen in Roemenië dankbaar zijn. Nog fijne dagen met elkaar en een goede reis terug, als u terug vliegt boven de weg die u bent gegaan met vele dankbare herrinneringen die u mee mag nemen.
We zullen de verhalen missen...maar gaan ze zeker nog s overlezen..!Prachtig! Bedankt!
Tot weerzien in onze gemeente en in onze straat!

Hartelijke groet,
Peter Linda Bart Nienke & Tijmen

gert en anita

hallo dominee
we hebben net gehoord dat u bent aangekomen in het kinderkamp,wat een geweldige prestatie!!!!
wij wensen u nog een fine tijd toe met de kinderen,en een goede terugreis
groeten van gert,anita,tim en nick van delft

adri imthorn

Mevr. Brunt,

Na alle terechte belangstelling voor uw man, nu ook eens een berichtje voor u. Ook hartelijk gefeliciteerd met de prestatie van uw man. Ik vind dat de kerkrentmeesters jullie bij thuiskomst minimaal een weekje extra vakantie moeten geven. Ruim een maand je man afstaan voor het goede doel is ook een prestatie. Geniet bij thuiskomst.

Marleen Blijleven

Dag Bas Geweldig dat je veilig bent aangekomen!!!!! !
Volgens ons hebben God,s ogen jouw de hele reis gevolgd,.veel dankbaarheid daarvoor,
Geniet nu van je rust!!!!!!
Groetjes Joop en Marleen

PCF Katwijk

DS. Brunt,
Van harte gefeliciteerd met het volbrengen van de tocht en het bereiken van het uiteindelijke doel, de sponsoring!! Een geweldige prestatie. Wij zullen allemaal de reisverslagen en de levenslessen missen, maar niet getreurt, in de Oekraine is ook nog veel steun en sponsoring nodig en die fiets is nog lang niet versleten heb ik begrepen.
Hulde,een voorspoedig herstel en Gods zegen,
Piet & Lydie

marit 6 jaar

ik vind het wel ver fietsen voor twee nachtjes op kamp
Maar wel goed gedaan.En gelukkig mag u wel terug met het vliegtuig.

michiel

gefeliciteerd dat u er bent

Johan en Joke van der Meij

Het is gewoon gelukt, dominee. Geweldig! Zo'n lange en intensieve periode van voorbereiding heeft geloond. En dan nog een paar dagen het kamp mee mogen maken is ook een feest. Groeten aan iedereen die daar nu is vanuit Nederland en ook aan de Roemeense leiding. We zijn in gebed elke dag bij jullie. Maak er een onvergetelijke tijd van voor de kinderen. Dominee, laat u niet gek maken door de Coby's met hun dwaze streken. Ha, Ha.
Hartelijke groet vanuit Valkenburg,
Johan en Joke

Beste dominee,hier ook een felicitatie van ons we zullen de verhalen missen.Een goede reis terug en tot ziens.Roel en Corrie

geralda

Van harte gefeliciteerd wat een prestatie!!!! En gewoon twee dagen eerder dan gepland. We wensen u op het kamp fijne dagen toe met de kinderen en de leiding. Wat zal Anneke en haar gezinnen dankbaar zijn voor het geld wat door u bij elkaar is gefietst en waar ze mooie dingen mee kan gaan doen. Geniet van het kamp en een goede terug reis.

groeten uit Valkenburg,

Henk, Geralda Rosanne,Jan en Bert

ida en barbara

Beste Dominee,

Van harte GEFELICITEERD!!! met het behalen van de fietstocht!
Geweldig!!!
We zijn dankbaar en blij dat het allemaal zo goed is gegaan!
Heel veel plezier nog even bij het kamp, de leiding de groeten!

Goede reis terug! En tot ziens in Valkenburg

Groetjes Ida en Barbara

Bert en Joke Lindhout

Dominee Brunt,

Wij hebben met u meegeleefd al die weken en u verhalen gelezen wat een geweldige prestatie van harte gefeliciteerd vanuit Rijnsburg!
Wij hopen dat u in goede gezondheid terug mag keren.

Bert en Joke ( ouders Geralda)

Dick van Beelen

Beste Bas

Een geweldige prestatie, en nu lekker uitrusen! Ik heb met plezier je dagelijkse verslagen gelezen en ben gewoon een beetje jaloers op je dat je zo'n mooie en uitdagende tocht hebt uitgereden. Geniet van de paar dagen in het kinderkamp en doe Suzanne van Beelen daar svp de groeten van haar pa en ma.

Hartelijke groet
Dick van Beelen (v/h scriba Dorspkerk Katwijk Binnen)

André en Hubertina

Allereerst gefeliciteerd!! Echt een topprestatie.
We wilden u toch even op de hoogte brengen dat er bij ons een dochter geboren is! Sofie.

Tot snel......de buurtjes

Linda van Egmond

Beste Dominee,

Nou nogmaals GEFELICITEERD, ja iedereen heeft het al gezegd, maar het is echt een geweldige prestatie, ik ben nog steeds met mijn gedachte op het terras en zeker met het weertje dat u daar heeft. Alle gekheid op de sateprikker, heel veel plezier bij de kinderen op het kamp, wat zullen ze daar ook trots op u zijn, maak er een paar mooie dagen van met veel rust voor de knieen, kuiten en billen. Een goede en behouden reis naar huis en uw vrouw.

Linda, Gert, Bo en Ivo

loes van leeuwen

dominee van harte
geweldig u heeft het gehaald
met kracht van Hem
"HIJ heeft erin voorzien"
groeten van loes

corinne

Beste Dominee, ook vanuit het boonrak onze felicitatie's , fijn dat u aangekomen bent in het kamp. Dat u daar maar lekker verwend mag worden door de dames vierbergen , volwater en wassenaar want dat heeft u wel verdient!!! Een goeie reis terug en tot gauw in het valkenburg zh.
Groetjes, Henk en Corinne + kids

Ps; En dominee bedankt dat we mee mochten reizen via de mail.

T.Hogewoning-Bilyam

Van harte gefeliciteerd dominee en nog fijne dagen in het zomerkamp. Ik heb genoten van Uw verhalen en mooie foto's. Behouden thuiskomst!
Groeten T.Hogewoning-Bilyam

jan en ada varkevisser

gefeliciteert u heeft het gehaald geniet van de fietsloose dagen en tot ziens in valkenburg
het was erg leuk om u te volgen op de pc wij gaan het missen elke avond even kijken waar u was het was geweldig

dick en corrie brunt

bas, van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. wij hopen dat je op het kamp een beetje tot rust komt en een beetje ontspant. ik hoop dat je geen kramp krijgt, want als ik een dag aan het klussen ben dan wil ik nog wel eens kramp krijgen. maar goed, je bent goed getraind nu, dus heb jij er geen last van.de groetjes van ons en snel , tot ziens

Fam. JB. van der Plas

Ook vanuit Katwijk een hartelijk groet vol respect voor uw prestatie. Van harte gefeliciteerd! Fijn dat het voor u en voor velen meelezers al tot zegen mag zijn!

Jan Bart, Areen en kids Van der Plas

Trudy v egmond

Goede morgen Dominee!!

van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!!
ook namens oma v egmond, (broekweg)!
ze zal u mooie verhalen, (net als iedereen trouwens) missen! (het is een heel mooi (dik) boek werk geworden!!) Bedant hiervoor!

Mooie dagen in het kamp toegewenst!
en tot ziens in Valkenburg!

groetjes Oma v egmond, en Trudy.

Ton en Jannet

Hoera u bent er,wat zijn wij trots op u .
Onze dominee ,geweldig en nu lekker uit rusten en genieten van de kinderen.
En dan weer snel naar ons ,wij hebben u gemist .

reginald en sandra van egmond

Van harte gefeliciteerd dominee,en nog hele fijne

dagen toegewenst in het kinderkamp ! en graag tot

ziens in Valkenburg. groetjes van reginald en sandra

van egmond.

Elly

Bas je bent een kanjer, gefeliciteerd met je succes geniet in het kamp met de kinderen en de leiding en een voorspoedige thuisreis. Groetjes Jan enElly

marijke cambier

dominee, hartelijk gefeliciteerd met deze geweldige prestatie. nog fijne dagen en een goede thiuskomst.

Piet Leny Ouwersloot

Dominee bas
Gefeliciteerd met je geweldige prestatie wij zijn trots op je en vele met ons.
geniet nog een paar daagjes,en doe ze allemaal de groeten een behouden vlucht terug,en tot Zondag op de preekstoel.

diek en nel de vries

Van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie en een behouden thuiskomst

Heleen en Kees

Dominee, Van harte Gefeliciteerd. Wat een prestatie. Dit doe je niet zomaar, maar vooral dit doe je niet Zelf.
Gedragen door je doel, op weg met een "Missie"
Ik ben nog niet zo lang een "Valkenburger" maar kan wel zeggen dat we er nu wel trots op zijn met Zo'n kei van een Dominee.
Die fiets kan nu de wilgen in ,Missie =volbracht
groet, en geniet van de RUST

teun en corry

beste bas, vanuit een warm spanje we hebben je verhaal steeds met aandacht gelezen. dat je net voor de eindsprint een lekke band moest krijgen.
zo zie je maar de verassing komt altijd onverwachts.
gefeliciteerd met de prestatie en het behaalde eindbedrag.
hartelijke groet vanuit een warm spanje

corry en teun.

wienus en jeanne grandia.

Bas.
Gefeliciteerd met deze prestatie.
Hartelijk dank dat we op deze manier met je mee konden reizen, vooral wienus heeft genoten van je verhalen.
we wensen je een goede terug reis en een behouden thuiskomst.

Wienus en Jeanne.

wim glasbergen

Beste dominee Bas. Wat een fantastische prestatie heeft u geleverd. Van harte gefeliciteerd daarmee. We zijn echt een beetje trots op u. En terwijl u dag aan dag aan het fietsen was hebben wij elke week ons zendigsgeld en sponsorgeld gespaard. Als u terug bent hebben we een leuk bedrag bij elkaar. We hopen dat u alle klassen nog even langskomt om te vertellen hoe het was. Namens de kinderen van De Burcht, Wim Glasbergen